ירק השדה – ליקוט, בישול ואפייה במטבח הבדואי הצפוני

 

אצל פאוזיה, בכפר חוסינייה במשגב. 

 

שבת ה-9 במרץ  9:30 ועד אחרי ארוחת צהריים.

 

בעונת החורף והאביב התבסס האוכל הבדואי (ולמעשה גם הפלאחי) במידה רבה על ליקוט של עשבי בר. 

 

 

ח'וביזה

ח'וביזה

 

את הביקור שלנו נתחיל ב"חכורה" של המשפחה, היכן שהיה ממוקם הדיר לפני כמה שנים.

נאסוף ח'וביזה, זעתר, עלי סלק-בר, ונלמד לאסוף גם את העלת' – החמקמק מביניהם.

את הצמחים שליקטנו נביא למטבח, ונלמד מפאוזיה איך להכין כל אחד בצורה המיוחדת לו.

נכין ביחד תבשיל עלת' ותבשיל ח'וביזה, ומעלי הסלק נכין פטאייר  – כיסוני בצק ממולאים.

אני לא רוצה להבטיח, אלא רק לספר שבסיורים קודמים היו עוד הפתעות, שלא מן המניין…

 

 

 

ירק קצוץ

 

 

נלוש בצק, שישמש אותנו לפטאייר, למנאקיש ולפיתות,

ובסופו של דבר – נאכל ביחד את מה שבישלנו…

 

בזמן העבודה תהיה הזדמנות ללמוד מקרוב על אורח החיים של הבדואיות בצפון הארץ,

ולשמוע מה השתנה ומה נשאר.

 

 

משך הביקור – כחמש שעות (תלוי במידת מה בכמות הירק ובקלות הליקוט. )

מחיר – 200 ש"ח למשתתפ/ת, 75 לילד/ה. 

 

סדנא זו מוצעת גם בתאריכים אחרים לקבוצות בנות 8-15 משתתפים/ות בוגרים/ות

 

  לתיאום תאריך או להרשמה לסדנא הקרובה –

 

התקשרו אלי לטלפון 04-6708184  או 050-6962403

 

 או במייל    yonitcrystal@gmail.com