סדנא לחביצה בנאד עור מסורתי (שכווה), והכנת מוצרי חלב מסורתיים

 

הסדנא כוללת ביקור אצל משפחה פלאחית הגרה באוהלים בסוסיא, צפייה והתנסות  בתהליך חביצת החלב (יותר נכון לבן) לחמאה (יותר נכון זבדה) ב "שכווה" – נאד העשוי מעור עז.

לימוד על מוצרי החלב המסורתיים של אזורנו, או – "מה לעשות עם חמישים ליטר חלב ללא מקרר"…

ארוחת בוקר מאוחרת הכוללת פיתות מטאבון אמיתי (וצפייה בטאבון כזה), זבדה מהנאד, ועוד הפתעות.

 

החביצה בשכווה מעור הולכת ונעלמת, אפילו מהאזור הזה, שהיה בין האחרונים לשמר את המסורת.  עיקר החביצה נעשית היום במחבצות חשמליות.

סדנאות אלו נועדו לשמר את הידע והמיומנות של החביצה הידנית!

 

 

מפגש בשעה 8:30  בצומת של סוסיא. החליבה נערכה כבר בשעה 6 בבוקר, הלבן מחכה, והנשים ממהרות…  (אבל במקרים של קושי גדול ניתן לבקש איחור של כחצי שעה)

המפגש נמשך כ-שלש-ארבע שעות וכולל טעימות וארוחה.

בסיום הסדנא ניתן יהיה לקנות ג'עג'יל וזבדה, ואולי גם לבן נוזלי. מי שרוצה לקנות – מומלץ להביא מיכלים. (אחרת זה יהיה בשקיות ניילון)

מחיר: 230 ₪ למבוגר\ת (מגיל 16), 10 ש"ח לילד/ה עד גיל 7, 30 ש"ח לילד/ה מגיל 7-16.

 

 מדברי אחת המשתתפות:" אני ממליצה בחום – מעבר לעניין הרב של חביצת החלב . זו חוויה מדהימה- ניקוי ראש אמיתי. לחיות כמה שעות בקצב חיים שונה מהמוכר לנו. מבלי לרוץ לשום מקום." (אורלי מציפורי)

 

קבוצות בנות 10 משתתפים\ות ומעלה יכולות לתאם תאריך לסדנא במועד המתאים להן.

 

להרשמה ושאלות – יונית, 04-6708184 

yonitcrystal@gmail.com

 

מבחינה בטחונית – האזור מותר לכניסת ישראלים\ות, ונמצא במרחק קטן מאתר התיירות של סוסיא העתיקה. אין כל בעיה להגיע לשם. הנסיעה ממרכז הארץ יכולה להיות דרך צומת שוקת,

ובמקרה זה מרבית הנסיעה נעשית בתוך הקו הירוק.