סיור חוויתי להכרות עם מוצרי חלב מסורתיים בדרום הר חברון

 

 התאריכים הבאים הפתוחים להרשמת יחידים/ות :

 

 שבת 26 במאי.

 

 

ההרשמה אצלי בטלפון 04-6708184 או במייל yonitcrystal@gmail.com 

 

 

לקבוצות של  10  א\נשים ומעלה – ניתן לתאם איתנו  מועד.

קבוצות המעוניינות גם בהכנה ואכילה של מנסף – בתיאום מיוחד ותוספת תשלום. 

 

נבקר אצל משפחה פלאחית הגרה באוהלים בסוסיא, נצפה ונתנסה  בתהליך חביצת החלב (יותר נכון לבן) לחמאה (יותר נכון זבדה) ב "שכווה" – נאד העשוי מעור עז,

ונלמד על מוצרי החלב המסורתיים של אזורנו, או – "מה לעשות עם חמישים ליטר חלב ללא מקרר"…

נאכל ארוחת בוקר מאוחרת הכוללת פיתות מטאבון אמיתי (וצפייה בטאבון כזה), זבדה מהנאד, ועוד הפתעות.

 

החביצה בשכווה מעור הולכת ונעלמת, אפילו מהאזור הזה, שהיה בין האחרונים לשמר את המסורת.  עיקר החביצה נעשית היום במחבצות חשמליות.

סדנאות אלו נועדו לשמר את הידע והמיומנות של החביצה הידנית,

וכן לאפשר לישראלים ולישראליות ביקור ומפגש ישיר עם נשות אחת הקהילות הפלסטיניות  בדרום הר חברון.

 

 

 

 

מפגש בשעה 8:30 בצומת של סוסיא. החליבה נערכה כבר בשעה 5 בבוקר, הלבן מחכה, ולא טוב שיתחמם…

המפגש נמשך כ-שלש-ארבע שעות וכולל טעימות וארוחה חלבית

בסיום ניתן יהיה לקנות ג'עג'יל וזבדה, ואולי גם לבן נוזלי. מי שרוצה לקנות – מומלץ להביא מיכלים, וכדאי גם צידנית, אם יש. (אחרת זה יהיה בשקיות ניילון)

מחיר: 230 ₪ למבוגר\ת מגיל 16,  10 ש"ח לילד\ה עד גיל 7,  30 ש"ח לילדים\ות מעל גיל 7 (בליווי הורה)

 

.

מדברי אחת המשתתפות:"

שלום יונית
השתתפתי בסיור שלך לסוסיא,שבו ראינו הכנת מוצרי חלב מראייב. זו היתה חוויה מרתקת, מרגשת, מאלפת. לצד ההיכרות וההתנסות הרגעית עם שיטות יצור מסורתיות בחברת מחסור, ראינו את העושר ואת רוח האדם המרשימה, וגם הכרנו מעט מסיפורם של תושבי המקום.
אשמח להשתתף גם בסיור לצפייה בהכנת הדיבס והמלבן.
תודה
רוני

למי שרוצה לקרוא על עוד חוויות מסוסיא – כאן אפשר.

מאמר על מוצרי החלב המסורתיים – כ אן(מומלץ לקריאה למי שחושב\ת להגיע לסיור)

להרשמה ושאלות – יונית, 04-6708184 

yonitcrystal@gmail.com

מידע כללי המתאר את רעיון הסדנאות עם בעלות המלאכה, ואת מדיניות ההרשמה – כאן: http://www.old-crafts.co.il/9

כמו כן – בעקבות שידור התכנית של גידי ואהרוני, נשאלנו לגבי האפשרות של הוספת "מנסף"  לתפריט הסדנא.

אפשרות זאת תוצע לקבוצות מאורגנות בלבד, בתוספת תשלום ובתיאום מראש. 

2 תגובות לפוסט "סיור חוויתי להכרות עם מוצרי חלב מסורתיים בדרום הר חברון"

  1. מאת דבורה שורק:

    ב"ה

    שלום יונית!

    מקווה שאת בטוב!

    מדוע יגרע חלקינו במפגש חביצת החלב שייערך פעמיים בשבת?

    אשמח לקבוע תאריך לקליעת "ברכת קציר"

    כל – טוב ! דבורה שורק

  2. מאת עינבר קורן:

    יונית שלום
    מאד מעונינת להצטרף לסיור חביצה כזה אבל לא במאי,עמוס במחלבה שלנו,
    ידועים לך התאריכים הבאים כבר?
    תודה!עינבר

כתיבת תגובה