הכנת סמנה בלדייה בדר הר חברון

 

 

15 ביוני, אום אל חיר

 

הסמנה היא מוצר הקצה של עיבוד החלב.

זו חמאה מזוקקת, בדרך כלל עם תבלינים, והיא יכולה להישמר זמן רב גם ללא קירור

יש לה טעם אופייני, וכל המאכלים הבדואיים האמיתיים נעשים איתה.

זהו המוצר היקר ביותר ממוצרי החלב, וכמות הסמנה באוכל מעידה על נדיבות האירוח או על עושרו של המארח.

תהליך ההכנה שלה הוא די ארוך, ויש בו גם "בונוס" – גושדה,

שבגללה כל המשפחה מחכה ליום הכנתה.

 

בסדנא המיוחדת הזו אנו מוזמנות/ים לצפות בתהליך הכנת הסמנה 

אצל אחת הקהילות הבדואיות בדרום הר חברון.

 בשעה שהזיבדה תזדקק על האש, נתאמן  בהכנת פיתות סאג'

ואני מקווה גם שנלמד את שיר הסמנה מאם המשפחה.

נלמד להכין ביחד מאכל הנקרא רשוף , שמשלב סמנה, פיתות סאג' ולבן

וכמובן… נאכל.

 

מפגש בשעה :9:00 בבוקר, באזור סוסיא

נקודת המפגש המדוייקת תתואם עם הנרשמים/ות.

מחיר: 200 ש"ח 

הרשמה: yonitcrystal@gmail.com

שאלות ובירורים בטלפון 04-6708184 או 0506962403 

 

 

כתיבת תגובה