איך מכינים (מכינות) את גבינת הצאן המסורתית (ג'יבנה), וגבינות נוספות גם.

 

התנסות במטבח החוץ של אום סלימאן בצפון בקעת הירדן (חמאם אל מאלח)

 

סיור לימודי – הכנה של גבינה ערבית (חצי-קשה), מחלב צאן

 

התאריכים הקרובים:

 

יום ששי 31 בינואר 2020

 

שבת 1 בפברואר 2020

 

שעות: 8:45-13:00  (כדי לא לעכב את הכבשים לפני צאתן למרעה)

 

 

 

חליבה מודרכת

 

 

בתוכנית:

התנסות בחליבה, צפייה בדיר והכרות עם גידול הצאן המסורתי וממשק החלב. לימוד הכנת גבינה ערבית, 

צפייה במטבח, ואולי גם בהכנת הפיתות

בזמן שהגבינה מתגבנת נטעם ממוצרי החלב, נשוחח, נלמד על עוד מוצרי חלב מסורתיים שכמעט ואינם נעשים עוד, נקבל מתכונים למאכלי גבינה ולכנאפה והוראות לפסטור.

בסיום ניתן יהיה לקנות ממוצרי החלב של המשפחה. 

 

 

 

המחיר:180 ₪ למשתתפ\ת כולל ארוחה בדואית טיפוסית. 

ילדים/ות מגיל 5 עד גיל 14 בחצי המחיר.

 

·

קבוצות בנות 7-20 משתתפים\ות, יכולות לתאם איתי תאריך אחר בחודשים ינואר – פברואר.

 

 

 

הערות: המשפחה גרה בשטח באוהלים, ובתנאים פשוטים. הסיור יפגיש אותנו עם אורח החיים האותנטי של המשפחות בבקעת הירדן.

זהו לא ארוע תיירותי אלא לימוד אמיתי.

נא לבוא בנעליים טובות, ובבגדים נוחים.

כדאי להביא כלי כתיבה, ואם בכוונתכם לקנות מוצרי חלב וגבינה בסוף הסדנא, (מומלץ, כי לא תמצאו את זה בחנויות) כדאי להצטייד בכלים מתאימים.

 

 

 

ההרשמה כאן : https://www.old-crafts.co.il/15C

 

לא לשכוח לכתוב לי מייל!

 

אם יש צורך בבירורים נוספים בבקשה צרו איתי קשר

 

yonitcrystal@gmail.com  04-6708184 או 050-6962403