הכנת סיר או קערה בשיטה האתיופית המסורתית.
באתיופיה, הבישול נעשה בכלי חרס, שיוצרו בידי קדריות מן החומר המקומי. למרות שהיו קדריות מומחיות, שידעו להכין כלים מורכבים כמו משטח המגוגו וקנקן הג'וונה, רב הנשים ידעו להכין את הסירים ואת הקערות שלהן בעצמן. הסירים היו חסיני אש, וניתן היה להניח אותם ישירות על הלהבה.
דבר זה אינו עניין פשוט. הקדריות האתיופיות מצטיינות במיומנות גבוהה ובטכניקות ייחודיות.
בסדנא זו נלמד מקדריות אתיופיות בקרית גת את העקרון של העלאת כלי על פי שיטת העבודה המסורתית שלהן.
אם אתן/ם קרמיקאים/ות – תופתעו!!!
אם אתם/ן סקרנים/ות – אפשר לקרוא את המאמר "הכנת דיסט" ב"מאמרים".
בסדנא אפשר יהיה להכין קערה או סיר. הכנת קערה היא מפגש אחד,
אבל את הסיר אי אפשר לסיים במפגש אחד, אלא צריך שני מפגשים שביניהם יש גם עבודת בית…
גם במקרה של הסיר וגם של הקערה, צריך יהיה לבוא ולקחת את הכלים לאחר שיישרפו, או – אם יש לכם/ן אפשרות – לקחת את הכלי רטוב, לייבש ולשרוף לבד.
הסדנא מתאימה לקבוצות של 8-10 משתתפות\ים, ואורכת כ-4 שעות
היא כוללת גם טקס בונה עם הסברים וכיבוד (אתיופי כמובן)
המחיר למשתתפ/ת – לסדנא חד פעמית להכנת קערה – 220 ש"ח
להכנת סיר – שני מפגשים – 480 ש"ח.
המחירים כוללים שריפה, ובמקרה של הקערה – גם מירוק והכנה לשריפה
אין צורך בנסיון קודם בקרמיקה.
אחת מהמשתתפות בסדנא הראשונה מדווחת כי לכל שבת היא מכינה תבשיל קדירה בסיר שהכינה, (בתנור) ולא חשוב מה היא מכניסה – כל מה שהיא שמה בסיר הזה יוצא טעים באופן מיוחד.