ירק השדה – ליקוט, בישול ואפייה במטבח הבדואי הצפוני

 

אצל פאוזיה, בכפר חוסינייה במשגב. 

 

בעונת החורף והאביב התבסס האוכל הבדואי (ולמעשה גם הפלאחי) במידה רבה על ליקוט של עשבי בר. 

 

את הביקור שלנו נתחיל ב"חכורה" של המשפחה, יכן שהיה ממוקם הדיר לפני כמה שנים.

נאסוף ח'וביזה, זעתר, עלי סלק-בר, עלי לוף, חרחבינה, שומר, ונלמד לאסוף גם את העלת' – החמקמק מביניהם.

את הצמחים שליקטנו נביא למטבח, ונלמד מפאוזיה איך להכין כל אחד בצורה המיוחדת לו.

 

 

באוירה רגועה ומשפחתית נכין ביחד תבשיל עלת' ותבשיל ח'וביזה,

ומעלי הסלק נכין פטאייר  – כיסוני בצק ממולאים.

 

אני לא רוצה להבטיח, אלא רק לספר שבסיורים קודמים היו עוד הפתעות, שלא מן המניין…

 

 

 

נלוש בצק, שישמש אותנו לפטאייר, למנאקיש ולפיתות,

ובסופו של דבר – נאכל ביחד את מה שבישלנו…

 

בזמן העבודה תהיה הזדמנות ללמוד מקרוב על אורח החיים של הבדואיות בצפון הארץ,

ולשמוע מה השתנה ומה נשאר.

 

 

 

משך הביקור – כחמש שעות (תלוי במידת מה בכמות הירק ובקלות הליקוט. )

מחיר – 200 ש"ח למשתתפ/ת, 75 לילד/ה. 

 

סדנא זו מוצעת לקבוצות בנות 8-15 משתתפים/ות בוגרים/ות

בכל תאריך שתתאמו איתי בעונת הירק

 

  לתיאום תאריך או להרשמה לסדנא הקרובה –

 

התקשרו אלי לטלפון 04-6708184  או 050-6962403

 או במייל    yonitcrystal@gmail.com