סדנא לחביצה בנאד עור מסורתי (שכווה), והכנת מוצרי חלב מסורתיים
הסדנא כוללת ביקור אצל משפחה הגרה בשטח באזור דרום הר חברון, התנסות בתהליך חביצת החלב (יותר נכון לבן) לחמאה (יותר נכון זבדה) ב "שכווה" או "סען" – נאד העשוי מעור עז.
ההבדלים בשמות ? זה תלוי אם נהיה אצל פלאחיות או בדואיות…
לימוד מ-ר-ת-ק על מוצרי החלב המסורתיים של אזורנו, או – "מה לעשות עם חמישים ליטר חלב ללא מקרר"…
נצפה ואף נשתתף בתהליך של הפרדת השומן ממוצקי החלב, והפרדת המים מהשנינה, לקבלת ג'ירג'יב ויצירת חרוטים לעפיג.
ואם כל השמות הללו נשמעים מוזר… בואו ותבינו, תטעמו ותהנו.
החביצה בשכווה מעור נעלמה, אפילו מהאזור הזה, שהיה בין האחרונים לשמר את המסורת. עיקר החביצה כבר נעשית היום במחבצות חשמליות.
סדנאות אלו נועדו לשמר את הידע והמיומנות של החביצה הידנית!
המפגש לסדנא בשעה 8:30. החביצה חייבת להיעשות כשעדיין קריר.
המפגש נמשך כ-ארבע שעות וכולל טעימות.
בסיום הסדנא ניתן יהיה לקנות את מוצרי הקצה – סמנה ולבן נאשף (מה שמכונה אבן יוגורט), ואולי גם זיבדה.
מי שרוצה לקנות – מומלץ להביא מיכלים.
מחיר: 300 ₪ למבוגר\ת (מגיל 14), 100 ש"ח לילד/ה מגיל 5-14.
מדברי אחת המשתתפות:" אני ממליצה בחום – מעבר לעניין הרב של חביצת החלב . זו חוויה מדהימה- לחיות כמה שעות בקצב חיים שונה מהמוכר לנו. מבלי לרוץ לשום מקום."
קבוצות בנות 8 משתתפים\ות ומעלה יכולות לתאם תאריך לסדנא במועד המתאים להן.
מספר המשתתפים/ות מוגבל לכ-12,
להרשמה ושאלות – יונית, 050-6962403 (השאירו הודעה בווטסאפ ואחזור אליכם/ן)
yonitcrystal@gmail.com
מבחינה בטחונית – אני לא מתעלמת מן המתחים הרבים שקיימים בין האוכלוסיה היהודית לערבית באזור הזה. בסיור זה אנחנו מגיעים/ות כאורחים/ות.
האזור מותר לכניסת ישראלים\ות. הנסיעה ממרכז הארץ יכולה להיות דרך צומת שוקת,
ובמקרה זה מרבית הנסיעה נעשית בתוך הקו הירוק.
קצת תמונות מסיורים קודמים אפשר לראות כאן: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2237999156295335&type=3
לצפייה בפרק מהסדרה המסע המופלא של גידי ואהרוני, בו הם מבקרים איתי במקום אפשר כאן: https://13tv.co.il/item/yummies/the-amazing-journey/season-06/episodes/efs9w-2026774/