הכנת סיר או קערה בשיטה האתיופית המסורתית.
באתיופיה, הבישול נעשה בכלי חרס, שיוצרו בידי קדריות מן החומר המקומי. למרות שהיו קדריות מומחיות, שידעו להכין כלים מורכבים כמו משטח המגוגו וקנקן הג'וונה, רב הנשים ידעו להכין את הסירים ואת הקערות שלהן בעצמן. הסירים היו חסיני אש, וניתן היה להניח אותם ישירות על הלהבה.
דבר זה אינו עניין פשוט. הקדריות האתיופיות מצטיינות במיומנות גבוהה ובטכניקות ייחודיות.
בסדנא זו נלמד מקדריות אתיופיות בקרית גת את העקרון של העלאת כלי על פי שיטת העבודה המסורתית שלהן. החומר שנעבוד איתו יהיה חומר קנוי, ולא חסין אש.
אם אתן/ם קרמיקאים/ות – תופתעו!!! זו לא עבודה בחוליות.
אם אתם/ן סקרנים/ות – אפשר לקרוא את המאמר "הכנת דיסט" ב"מאמרים".
יש שתי סדנאות אפשריות. האחת להכנת קערה, והשנייה להכנת סיר. הסדנא להכנת קערה היא של מפגש אחד, בו נלמד רק את הכנת הכלי. את שלב ההכנה לשריפה הקדריות יעשו בשבילנו
הסדנא להכנת סיר היא של שני מפגשים, שביניהם יש גם עבודת בית – הכנת המכסה.
גם במקרה של הסיר וגם של הקערה, צריך יהיה לבוא ולקחת את הכלים לאחר
שיישרפו, או – אם יש לכם/ן אפשרות – לקחת את הכלי רטוב, לייבש ולשרוף לבד.
הסדנא מתאימה לקבוצות של 8-12 משתתפות\ים.
היא כוללת גם טקס בונה עם הסברים וכיבוד (אתיופי כמובן)
המחיר למשתתפ/ת – לסדנא חד פעמית של כשלש שעות להכנת קערה – 250 ש"ח
להכנת סיר – שני מפגשים אחד של כשלש שעות, והשני של כשעתיים. (עם עבודת בית בין המפגשים) 480 ש"ח.
המחירים כוללים שריפה, ובמקרה של הקערה – גם מירוק והכנה לשריפה שייעשו עבורנו.
אין צורך בנסיון קודם בקרמיקה.
קבוצות בנות 8 משתתפים/ות – אפשר לתאם איתי תאריך
אחת מהמשתתפות בסדנא הראשונה מדווחת כי לכל שבת היא מכינה תבשיל קדירה בסיר שהכינה, (בתנור) ולא חשוב מה היא מכניסה – כל מה שהיא שמה בסיר הזה יוצא טעים באופן מיוחד.