הכנת סמנה באום אל ח'יר, ואכילת הגושדה .

 

 

יום שלישי 23 ביוני 2020


 

שעה 15:30 ועד שנסיים לאכול

 

 

סמנה היא מוצר הקצה של תעשיית החלב המסורתית. זוהי חמאה מזוקקת,


ובאזורנו נהוג להכינה עם תבלינים מיוחדים .


הסמנה היא המוצר היקר והיוקרתי מבין כל מוצרי החלב


ואצל הבדואים ארוחה עתירת סמנה היתה סמל לאירוח  נדיב במיוחד. 


הסמנה היא גם תרופה רבת עוצמה. 

 

 

אצלנו בבית נהוג לומר שכל דבר שתבשלו עם סמנה יצא טעים – אפילו אבנים…


אבל את הסמנה לא מכינות הנשים כל יום. כי צריך לאסוף הרבה זיבדה בשביל הכנת הסמנה, 


תוך כדי הכנת הסמנה נוצר מאכל מישנה שנקרא "גושדה" והוא אולי לא תאווה לעיניים


 אבל בהחלט ובהחלט תאווה לחיך!







אז ב – 23 ביוני אנחנו מוזמנים/ות לארוע הזה אצל סלמה באום אל חיר, 

אחת הקהילות הבדואיות הקטנות בדרום הר חברון.


הכוונה לראות את תהליך הכנת הסמנה והגושדה, ובמקביל להתנסות באפייה של פיתות סאג'.


ובסיום, כמובן שגם לאכול מהגושדה!



זו תהיה הפעם הראשונה שאנחנו מארגנות סדנא כזו, אני קצת מתרגשת, ואני בטוחה שיהיה מעניין וטעים.

אם זה לא מספיק כדי להסביר, אז אפשר לקרוא את המאמר שלי על מוצרי החלב המסורתיים כאן 



מחיר:  200 ש"ח

מחיר לילד/ה מגיל 5 עד גיל 15 – 60 ש"ח. 


ההרשמה במייל שלי yonitcrystal@gmail.com  או בטלפון 04-6708184. 



הערה "בטחונית": המקום נמצא בצמוד למושב כרמל, ומותר לישראלים להגיע אליו.



 

מספר הנייד שלי – אם אין
ברירה – 0506962403 
אבל אני מעדיפה להשתמש בו כמה שפחות. 
תודה.הערה "בטחונית": "

כתיבת תגובה